Aktuella tjänster hos Ecocom

Ecocom söker för närvarande medarbetare till följande tjänster:

Konsult – inriktning limnisk ekologi och våtmarker [2018-1]

Ecocom AB söker en medarbetare  med ett stort intresse och engagemang i vattenfrågor. Vi arbetar brett mot kunder inom myndigheter och näringsliv med planering och genomförande av restaureringar, våtmarksanläggning och näringsretention, recipientprovtagning, biologiska undersökningar och åtgärder, t ex utrivning av vandringshinder. Vi söker en konsult med lämplig utbildning, stort engagemang och breda kunskaper som vill arbeta med att utveckla vår verksamhet inom vattensektorn. Viktiga egenskaper är att du är affärsinriktad, kvalitetsmedveten och har en stort portion eget intresse och driv. En lämplig utbildning på högskolenivå är ett krav, liksom några års arbetserfarenhet.

En lämplig utbildning på högskolenivå är ett krav, liksom några års arbetserfarenhet. Tillsvidare, heltid.

Vi ser fram emot din ansökan och ditt CV via mejl till ansokan@ecocom.se. I ämnesraden skriver du ”Ansökan konsult limnisk ekologi [2018-1]”. Intervju och anställning sker löpande under april, maj och juni. Ansökningarna utvärderas löpande. Därför välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt.

Placeringsort är i första hand Kalmar eller Gävle. Kontaktperson är:

Alexander Eriksson
vd
0761-75 03 07

Fältinventerare – arter och habitat [2018-2]

Är du biolog med ett stort artintresse? Nu söker Ecocom AB flera fältinventerare för fältsäsongen 2018. Våra uppdrag spänner över flera ekologiska fält såsom kärlväxter, insekter, grod- och kräldjur och fåglar samt naturvärdesinventeringar av skogliga naturtyper och gräsmarker. Fältsäsongen pågår till och med augusti. Det finns möjlighet till förlängning.

Lämplig bakgrund är biolog med ett stort intresse för arter och naturvårdsfrågor. Det är meriterande om du har dokumenterad fördjupad kunskap inom en artgrupp. Du kan till exempel ha utvecklat ditt intresse genom att vara aktiv i en förening, ha läst fördjupningskurser, ha arbetslivserfarenhet som konsult eller ha forskarbakgrund. Du har körkort och är van att planera och arbeta självständigt. Du är också beredd att periodvis arbeta långt från din hemort.

Vi ser fram emot din ansökan och ditt CV via mejl till ansokan@ecocom.se. I ämnesraden skriver du ”Ansökan fältinventerare [2018-2]”. Intervju och anställning sker löpande under april, maj och juni. Ansökningarna utvärderas löpande. Därför välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt.

Placeringsort är i första hand Kalmar eller Gävle. Kontaktpersoner är:

Marcus Arnesson
0761 75 03 01
Regionchef Syd

Magnus Stenmark
0709 75 89 67
Regionchef Nord

Säsongspersonal/inventerare

Under fältsäsong har vi ofta ett stort behov av extrapersonal. Vi har ett kontaktnät av personer, framförallt specialister, inom olika artgrupper eller naturmiljöer, men vi behöver även fältassistenter som bistår våra medarbetare. Vill du ingå i vårt kontaktnät? Hör av dig till oss med ett mejl till ansokan@ecocom.se.

Spontan ansökan

Även om vi inte har tjänster utannonserade är vi intresserade av dig och din kompetensprofil. Välkommen med din spontanansökan till ansokan@ecocom.se. I ämnesraden skriver du ”SPONTANANSÖKAN”. Bifoga CV och ett personligt brev som beskriver dig och dina viktigaste förmågor och erfarenheter, samt vad du tror att du kan tillföra i vår verksamhet.

Vi på Ecocom

De flesta av oss som arbetar på Ecocom är utbildade biologer eller ekologer, med fördjupade kunskaper inom limnologi, ornitologi, entomologi, floristik, osv. Gemensamt för oss är att vi trivs med att arbeta i fält och att ha den direkta närkontakten med naturen. Vår fältsäsong sträcker sig över en stor del av året. Vi är framförallt ute i fält under vår, sommar och höst, beroende på artgrupper och ämnesområden. När vi inte är ute i fält på undersökningar analyserar vi fältdata, skriver rapporter, håller utbildningar, eller agerar konsultstöd inom våra kompetensområden.

Är du intresserad av vårt arbete? Följ oss gärna i sociala medier. Där delar vi med oss av vardagens uppgifter och utmaningar.