Sommaren 2015 genomförde Ecocom fyra Väsenvandringar i Skrylleskogen utanför Dalby, som ett inslag i Lunds kommuns årliga sommarsatsning – Sommarlund.

En Väsenvandring är ett spänningsfyllt äventyr för både stora och små. Under en timmes vandring i naturen får vandrarna stifta bekantskap med faunen Jord och gå på upptäcktsfärd längs vindlande stigar. På vägen väntar möten med troll och älvor, lärdomar om hur du väljer de rätta stigarna och hur du kan lära dig att Se, om du vågar tro dina ögon.

De dramatiserade vandringarna väcker nyfikenhet och lust att utforska och kompletterar klassiska naturguidningar genom att i första hand ge deltagarna en fängslande upplevelse av och i naturen. Med inspiration från den nordiska folktron väcker vi skogen till liv och låter dess väsen hjälpa besökarna att se på naturen med nya ögon.

På önskemål från beställaren tog Ecocoms guider i Skrylle fram två likartade vandringar längs olika slingor, där den ena slingan gick över stock och sten och där den andra var tillgänglighetsanpassad. Tiderna för vandringarna var även anpassade till den så kallade Naturbussen, buss 159, från Lund för att underlätta för besökare att ta bussen till skogs.

Vandringarna utgick från Naturum Skrylle och besökarna fick uppleva Skrylleskogens varierade naturmiljöer i form av blandlövskog, ängsmark och bokskog. Vandringarna blev snabbt fullbokade och lockade många barnfamiljer ut i det vackra sommarvädret.

 

”Måste bara få berömma detta underbara arrangemang, Väsenvandring.
Vi visste inte vad som väntade och vi gick därifrån upprymda, glada och supernöjda.
Så himla trevligt och bra och vilka duktiga skådespelare.
Sonen 4 år pratar bara om när ska vi åka tillbaka och träffa Jord.”
– Åsa med familj

Dela:
Relaterade referenser