På uppdrag av Kalmar kommun och Ljungbyåns vattenråd, med stöd från Lokala naturvårdssatsningen, LONA, utvecklade Ecocom våren 2017 en väsenvandring med vattentema, speciellt framtagen för den magiska lövskogsmiljön längs Ljungbyån vid Krankelösaholm, söder om Kalmar.

Syftet med uppdraget var att lyfta fram och väcka eftertanke kring vattnets viktiga roll i landskapet, för människan och allt annat levande. Under vandringen får deltagarna, i sällskap med faunen Jord, upptäcka att någonting inte står rätt till med vattnet, ta reda på mer om problemet och hjälpa till att finna lösningen. Längs vägen väntar möten med väsen som har sin hemvist i och kring ån och deltagarna får uppleva vattenmiljön med alla sina sinnen. Målgruppen var i första hand den yngre generationen, från 4 år och uppåt, men upplevelsen fängslade både stora och små.

På premiärdagen den 29 april blommade vit- och blåsipporna som bäst i backarna i den blockrika lövskogen kring ån. I samband med premiären genomfördes totalt fyra vandringar och ytterligare två vandringar väntar i samband med LONA-dagen, den 27 augusti 2017.

Vandringen producerades av Ecocoms upplevelseguider Maria Annas, Ulrika Einebrant samt Ylva Eriksson och för skådespelarinsatserna stod Ulrika Einebrant, Ylva Eriksson, och Isolde Franksson.

 

”Det var 100 spännande.”
– Ingrid, 3 år

”Tack för en vidunderlig och förunderlig väsenvandring!”
– Eva-Nina & Christer

Dela:
Relaterade referenser